Kezdőlap » Mit nyújtunk számodra? » Táplálkozási tanácsadás

Táplálkozási tanácsadás

Megpróbálunk irányt mutatni az életmódváltásban, szükség esetén dietetikust ajánlunk, aki segít az étrended összeállításában is.

A rendszeres testmozgás beiktatásával már rengeteget tettél egészségedért, de ha változtatsz étkezési szokásaidon, azzal számos betegséget megelőzhetsz, leküzdheted a krónikus fáradtságot, energikusabb leszel és rossz közérzeted is megszűnik.

Az egészséges életmód  elengedhetetlen alappillére az egészséges táplálkozás. Ez mit is jelent? Egyre gyakrabban halljuk, hogy “jó lenne egészségesen étkezni, de nem tudom, hogyan, miként tehetném, mi fér bele az egészséges étel kategóriába, nem beszélve arról, milyen drága az egészséges táplálkozás”. Vajon miért él még mindig az emberek tudatában egy olyan eszménykép  az egészséges táplálkozásról, ahol mindenki homárral, lazaccal, kaviárral, frissen facsart narancslével, bio ételekkel és italokkal, a lehető legdrágább termékekkel pakolja színültig a kosarát?

Szeretnénk eloszlatni ezt a ködöt, hiszen az egészséges táplálkozás nem más, mint, hogy biztosítjuk szervezetünk számára a megfelelő mennyiségű és minőségű tápanyagszükségletet. Se nem többet, se nem kevesebbet, mindezt pedig élvezetes formában tesszük. Nem tűnik bonyolultnak, igaz? Azonban nagyon könnyen el lehet tévedni abban a labirintusban, amit a jelenlegi előre csomagolt, feldolgozott, finomított, édesített, különböző adalékanyagokkal ízesített, agyon tartósítószerezett világ tár elénk.

Az egészséges táplálkozást nem  soroljuk a diéta, vagy a  fogyókúra körébe, hanem egy olyan életmód, melyet napról napra alkalmazunk, nincs benne lemondás, nem szükséges “kínként” megélni, mert kisebb változtatásokkal sokkal minőségibb és egészségesebb életet biztosít, mindemellett kiegyensúlyozott, egészséges táplálkozással nem mondom, hogy könnyen és gyorsan, de elérhetjük és megtarthatjuk ideális testsúlyunkat.

Foglaljuk össze, mit is jelent egészségesen táplálkozni:

  • Elegendő mennyiségű tápanyagot juttatni a szervezetbe.
  • Megfelelő minőségű tápanyaggal ellátni a szervezetet.
  • A szénhidrátok, fehérjék és zsírok megfelelő aránya az étkezésben, célnak megfelelően.
  • Vitamin és ásványi anyag készletek folyamatos szinten tartása.
  • Megfelelő mennyiségű folyadék fogyasztása.
  • Minőségi rostok bevitele.
  • Változatos étkezés.

A blogon folyamatosan olvashatsz az egészséges táplálkozásról, a szénhidrátok, fehérjék, zsírok és rostok fontosságáról, szervezetünkre gyakorolt hatásáról,  jelentőségéről, a vitaminok és ásványi anyagok szükségességéről, az elhízás következményeiről, valamint rendszeresen osztunk meg tippeket az egészséges táplálkozásról, illetve találkozhatsz egyszerűen, gyorsan elkészíthető ételek receptjeivel.

Úgy érzed, elérkezett a te időd?

Csatlakozz hozzánk és érjük el közösen céljaidat!

Kattints ide a kapcsolatfelvételhez


bootup Vitakid logo